Ginklų vamzdžiai – lengvai keičiama ginklo dalis

Norite pakeisti savo graižtvinio karabino vamzdį ar kalibrą? Visame pasaulyje, kur šaudymo tradicijos skaičiuoja jau kelis šimtus metų, tai padaryti yra itin paprasta. Bet ne Baltijos šalyse. Iki šiol. Baltic sniper komanda ieškojusi sprendimo, kaip taktinius ginklus „persriegti” į sportinius, pagaliau surado kompetetingą ir itin didelę patirtį turinčią kompaniją Nyderlandų karalystėje.

Bendradarbiavimas su Solid solution designs prasidėjo užsakius pirmuosius vamzdžius multi kalibrinei platformai Desert tech SRS. Platus vamzdžių gamintojų pasirinkimas sandėlyje, dar platesnis kalibrų pasirinkimas – leido įsigyti sportui gerai tinkantį, bet Lietuvoje retai sutinkamą David Tubb ištobulintą 6mm XC kalibrą itin stambaus kontūro (vamzdžio svoris 4kg) Benchmark barrels kompanijos vamzdyje, o taktiniams reikalams karščiausiją ir naujausią JAV Kariuomenės pasirinktą .300 Norma Magnum kalibrą skirtą šaudyti itin didelėmis distancijomis, kuris buvo išpildytas PROOF Research anglies pluoštu dengtame vamzdyje (anglies pluošto naudojimas leido tokio pačio kontūro ir ilgio vamdzį kaip 6mm XC, sumažinti iki 2kg).

37XC 34" ir 6XC 28"
34 colių ilgio 37XC kalibro ir 28 colių ilgio 6XC vamzdžiai skirti Desert tech SRS platformai

Taigi siūlome alternatyvą – visiems multikalibriniams šautuvams svarstyti ne tik gamintojo siūlomus vamzdžius/kontūrus/ilgius/kalibrus – bet ir pagal jūsų reikalvimus pagamintus vamzdžius.

Taip pat eiliniams šautuvams irgi galime pakeisti vamzdį, detaliau šiuos sprendimus galime aptarti el. paštu arba telefonu.

Galime pasiūlyti greitus sprendimus: Accuracy International visiems modeliams, Sako TRG M10, Desert tech SRS ir HTI, Cadex, Blaser, Sauer ir kitiems ginklams, kuriems vamzdžio keitimas numatytas pačiam vartotojui. Vamzdžius keisti ginklams, kuriems nenumatyta tokia opcija gamintojo, yra šiek tiek sudėtingesnis procesas, bet jį įveikus, net Tikka T3 galima paversti Multi caliber ginklu.

Bartlein „konturuoti” ruošiniai, paruošti pritaikymui ginkle

Turime patirties su šių ginklų vamzdžių keitimu – Tikka T3, Sako TRG/ir kiti, Remington 700 ir klonai, Savage, Howa 1500, Bergara. Taip pat galime pasiūlyti sprendimus visiems garsiems graižtvinių grupių gamintojams kaip BAT, Defiance, Stiller, Terminus ir kitiems daugiau Vakarų Europos ir JAV rinkoje paplitusioms grupėms.

Kaip išsirinkti vamzdį? Reikia žinoti kokio norite kalibro, koks turėtų būti graižtų žingsnis, ar norite standartinio šovinio lizdo, ar reikia korekcijų (pvz. gali būti keičiami: tūtos kakliuko storis, „freebore” laisva kulkos „eiga”, atstumo tarp tūtelės pečių ir tūtelės galo reguliavimas „headspace”).

Vėliau kalbėsimės apie vamzdzio kontūrą, t.y. kokio storio jis turi būti, ar norite kaneliūrų, kokios jos turėtų būti (tiesios, spiralinės, forma?), kokia turėtų būti vamzdžio spalva ir t.t. Taip pat reikės apsispręsti kurio gamintojo ruošinį naudosime. TOP gamintojų kaip Brux, Bartlein, Krieger, Walther Lothar ar vidutiniokus, bet labai gerai užsirekomendavusius Benchmark barrels. O gal jums reikia spec. sprendimų – tada Proof research „karboniai” stebūklai atitiks jūsų poreikius ir norus.

PROOF Research Carbon – anglies pluoštu dengti vamzdžiai, jau nėra naujiena, o gerai užsirekomendavęs produktas JAV medžioklės, sporto ir taktinėse rinkose.

Galima pasirinkti kokio tipo karūnelę ištekinti vamzdžio gale, ar reikia jį užsriegti įvairiems vamzdžio „prietaisams” ar tai būtų atviri, uždari kompensatoriai, liepsnos slopintuvai, duslintuvai ar galų gale vamzdžių „tiuneriai”.

Taigi mūsų siūlomi „custom” vamzdžiai tai lyg ant jūsų siuvamas, specialiai jums pritaikytas „tailor made” kostiumas.

Kartais Klientas ne iki galo yra apsisprendęs dėl pasirinkimo, arba nėra tikras dėl surinktos informacijos. Šiais atvejais pasinaudoję pažintimis ir sukaupta patirtimi, patarsime kokie sprendimai bus efektyviausi jūsų norimiems tikslams pasiekti. Ar tai bus medžioklinis ginklas skirtas kalnų medžioklėms dideliais atstumais ar Taktinis kompleksas tarnybai, ar galų gale Benchrest tipo „staklės”.

Daugelis gamintojų lėtai reaguoja į einamiausius rinkos šaudmenis arba naujienas kulkų / kalibrų pasaulyje, dėl to dažnai standartiniai gamintojų siūlomi vamzdžiai neatliepia šiandieninių šaulių poreikių. Pvz. Accuracy International standartiškai naudoja 1-12″ graižtvų žingsnį „twist’ą” .308 WIN kalibre, kuris netinka Lietuvoje dažnai naudojamiems 175gr GGG šaudmenims. Desert tech – neturi šiuolaikinio twisto .338 Lapua Magum šaudmeniui, o SAKO TRG M10 – neturi sportinių kalibrų (pvz. 6.5mm Creedmore) – susisiekite ir išspręsime šias problemas.

Solid solution designs, BV – www.solidsolutiondesigns.com

Mūsų aprašytus vamzdžius galima įsigyti mūsų el. parduotuvėje – www.balticshooter.lt