KODĖL ATSIRADO DAR VIENI…

Per paskutiniuosius 5 metus taiklusis tolimasis šaudymas (snaipingas) stipriai patobulėjo. Ginklai, komponentai, šaudmenys, šaudmenų komponentai, įvairūs aksesuarai ir tiuningas dar niekada nebuvo tokie populiarūs. Rengiama aibė varžybų, organizuojama begalė mokymų, atsiranda daug naujų gamintojų ir meistrų, bet viso to Lietuvoje ar kitose Baltijos valsytbėse nepastebime. 

Mes turime noro ir entuziazmo tai pakeisti 🙂

Kelios kelionės ir kursai užsienyje su pasaulinio lygio šauliais mums atvėrė duris daliai visų tų naujienų ir požiūrio atvežti į mūsų gimtinę. Pvz. įsigyti naują vamzdį savo turimam ginklui ir jį pasikeisti, savo arba mūsų jėgomis, kartu keičiant ir kalibrą arba paneigti mitą, kad naujokui nepavyks pačiam užtaisyti šovinio su geresnėmis charakteriskomis, nei populiariausių šiuo metu esančių rinkoje mūsų šalyje gaminamų šaudmenų.

Geriausiai mūsų požiūrį į šiuo metu vykstantį virsmą tolimojo šaudymo pasaulyje parodo mūsų puslapio pradžioje esanti nuotrauka, kurioje matomas spec. paskirties padalinio snaiperis išbandantis neseniai sporte išgarsėjusius „barikadų” maišus, šaudymo pratybose stadijone. Juk tai tai yra greitesnė ir panašų taiklumą užtikrinanti ginklo atrama. Pora metų atgal tokios nuotraukos negalėtume įsivaizduoti…